Разликата между пътна дробеструйна машина модел 270 и 550

- 2024-07-11-

Машини за дробеструйно почистване на настилкисе използват главно за повърхностна обработка на бетонови и асфалтови настилки, включително премахване на повърхностни покрития, почистване на мръсотия, поправка на повърхностни дефекти и т.н. Модели 270 и 550 обикновено се отнасят за машини за бластиране с различна ширина на обработка. Специфичните разлики могат да включват капацитет за обработка, обхват на приложение, размер на оборудването и т.н. Следват някои често срещани разлики между дробеструйни машини 270 и 550:




1. Ширина на обработка

270 модел машина за бластиране на настилки: Обикновено ширината на обработка е 270 mm, което е подходящо за обработка на настилки в по-малки или локални зони.

550 модел машина за бластиране на настилки: Обикновено ширината на обработка е 550 mm, което е подходящо за обработка на настилки в по-големи площи и може да подобри ефективността на работа.

2. Капацитет за обработка

270 модел машина за бластиране на настилка: Капацитетът на обработка е сравнително нисък, подходящ за по-малки проекти или местни ремонтни дейности.

550 модел машина за взривяване на настилки: Капацитетът за обработка е по-висок, подходящ за мащабни проекти за обработка на настилки, може да покрие по-голяма работна площ и да спести време и работна ръка.

3. Сценарии за приложение

270 модел дробеструйна машина за тротоари: Подходяща за сцени като тротоари, малки паркинги и тесни зони.

550 пътна дробеструйна машина: Подходяща за обработка на пътища с голяма площ, като магистрали, големи паркинги и летищни писти.

4. Размер и тегло на оборудването

270 пътна дробеструйна машина: Обикновено оборудването е с малък размер и леко тегло, което е лесно за преместване и работа.

550 пътна дробеструйна машина: Оборудването е с големи размери и тежко тегло и може да изисква повече работна ръка или механична помощ за боравене и работа.

5. Изисквания към захранването и захранването

270 пътна дробеструйна машина: Изискванията за мощност и захранване са сравнително ниски, подходящи за обекти с ограничени условия на захранване.

550 пътна дробеструйна машина: Изискванията за захранване и захранване са по-високи и може да е необходимо по-силно захранване, което е подходящо за обекти с големи проекти с по-добри условия на захранване.

6. Цена

270 пътна дробеструйна машина: Обикновено ниска цена, подходяща за малки проекти или предприятия с ограничени бюджети.

550 пътна дробеструйна машина: Цената е по-висока, но поради нейния ефективен капацитет за обработка и широк спектър от приложения, тя е подходяща за големи проекти или предприятия, които изискват висока ефективност.

7. Почистващ ефект

270 пътна дробеструйна машина: Почистващият ефект е умерен, подходящ за пътища, които не са твърде сложни или имат добри условия на повърхността.

550 пътна дробеструйна машина: Почистващият ефект е добър, подходящ за проекти, които изискват дълбоко почистване или сложна обработка на пътната повърхност.