Ежедневна поддръжка на аксесоари за сачмоструйни машини

- 2022-02-22-

Сега, нека поговорим за знанията за ежедневната поддръжка на аксесоарите на машината за струйно бластиране:

1. Проверете дали в машината не попадат други предмети и я почистете навреме, за да предотвратите повреда на оборудването, причинена от запушване на всяка транспортна връзка.

2. Преди работа проверете дали винтовете на принадлежностите на дробеструйната машина са затегнати.

3. Преди да започнете работа с машината за бластиране, е необходимо да проверите износването на износващите се части като предпазни плочи, остриета, работни колела, гумени завеси, насочващи ръкави, ролки и др., и да ги смените навреме .

4. Проверете координацията на движещите се части на електрическите уреди, дали болтовата връзка е разхлабена и я затегнете навреме.

5. Редовно проверявайте дали пълненето с масло на резервната част отговаря на разпоредбите в точката за пълнене с масло на дробеструйната машина.

В допълнение, в среда с висока температура и висока влажност, двигателят, острието, редукторът и т.н. са лесни за генериране на топлина, когато се използва машината за струйно бластиране, а температурата на самия въздух е висока и това е трудно за аксесоарите на машината за струйно бластиране да разсейват топлината. , потреблението на аксесоари ще се увеличи експоненциално. Тъй като самата машина за струйно бластиране е във влажна, дъждовна и гореща среда, електрическите компоненти на машината за бластиране ще бъдат сериозно остарели и лесно ще дадат късо съединение, което изисква специално внимание. Стоманената песъчинка, използвана в машината за струйно бластиране, е лесна за ръжда във влажна среда, а ръждясалата стомана е лесна за повреда на винта и повдигащия колан на машината за бластиране по време на употреба.