Ежедневна поддръжка на машина за бластиране с кука

- 2022-01-12-

Как да поддържате машината за бластиране с кука ежедневно:

1. Проверете записите за предаване между служителите преди работа.

2. Проверете дали в машината не попадат други предмети и ги отстранете навреме, за да предотвратите повреда на оборудването, причинена от запушване на всяка транспортна връзка.

3. Преди работа проверете износването на износващите се части като предпазни плочи, лопатки, работни колела, гумени завеси, насочващи ръкави, ролки и т.н. два пъти на всяка смяна и ги сменете навреме.



4. Проверете координацията на движещите се части на електрическите уреди, дали са разхлабени болтовите връзки и ги затегнете навреме.


5. Редовно проверявайте дали пълненето с масло на всяка част отговаря на разпоредбите в точката за пълнене с масло на дробеструйната машина.


6. Проверявайте предпазителя на тялото на камерата на машината за бластиране всеки ден и го сменете незабавно, ако е повреден.

7. Операторът трябва да проверява почистващия ефект по всяко време. Ако има някаква аномалия, машината трябва да бъде спряна незабавно и оборудването трябва да бъде проверено като цяло.

8. Операторът трябва да провери дали различните превключватели на контролния шкаф (панел) са в необходимата позиция за настройка (включително всеки превключвател на захранването) преди стартиране на машината, за да се избегне неизправност, повреда на електрическо и механично оборудване и да причини щета.


9. Уплътненията трябва да се проверяват ежедневно и да се сменят незабавно, ако са повредени.


10. Винаги проверявайте качеството на почистване на стоманата, регулирайте ъгъла на проекция на снаряда и скоростта на транспортиране на ролката, ако е необходимо, и работете в съответствие с правилата за работа.