Основните компоненти на машината за взривяване с кука

- 2021-12-07-

Основните компоненти намашина за взривяване с кукаса дробеструйно устройство, повдигач, сепаратор и конвейер. Всяка част играе незаменима роля в целия процес на преминаване на куката.
Машината за бластиране е ключовата част от цялата машина за бластиране с кука. Има основно три части в устройството за взривяване: изхвърлящ снаряд, събиращ снаряд и система за насочване. Когато артикулът пристигне в машината за бластиране, предната и задната врати ще се затворят автоматично, за да се предотврати пропускането на бластиране по време на процеса на бластиране. Ориентацията на дробеструйната машина може да се контролира от компютъра. След завършване на дробеструйната обработка, използваните сачми ще бъдат събрани чрез събиране за следващото дробеструйно почистване и полиране.
Повдигачът позволява на обектите да се движат нагоре и надолу в машината за взривяване, особено за относително дълги предмети, лесно е да се получи ефектът от взривяване на главата и дъното не е очевиден, така че движението нагоре и надолу може да увеличи обхвата на употреба.
Сепараторът е това, което наричаме прахоуловител. Обикновено се използва колектор за прах във формата на торба, който е сравнително рентабилен. Разбира се, в зависимост от различните нужди на фабриката, може да има и други стилове прахоуловители, които се използват главно за бластиране. Прахът, получен в процеса, се утаява и сепарира, което гарантира индустриалната среда и безопасността на работа до голяма степен.

Последният конвейер се използва в машината за струйно бластиране с кука за транспортиране на артикулите през горната верига. Чрез компютърно управление конвейерът се фиксира за постоянно време според размера на артикула за постигане на най-перфектно дробеструйно стареене.