Ежедневна проверка на машината за валцово бластиране

- 2021-11-22-

В сравнение с друго оборудване, ролковата дробеструйна машина има по-висока работна ефективност и по-голямо самоповреждане, така че поддръжката е особено важна. Рутинен основен ремонт и поддръжка на дробеструйна машина с ролков конвейер: Машината трябва да се ремонтира редовно и трябва да се обърне внимание на поддръжката и смазването. Строго е забранено да оставяте инструменти, винтове и други предмети в машината по време на основен ремонт.

1. Проверете дали устойчивите на износване ролки в помещението за бластиране са стегнати, за да предотвратите проникването на снарядите и повредата на ролките.

2. Проверете износването на вътрешната ролкова обвивка по всяко време и я сменете навреме, ако е повредена.

3. Проверете предпазната плоча и гайките на камерата за бластиране и ги сменете, ако са повредени.

4. Проверявайте често и сменяйте гумените уплътнителни завеси на уплътнителните камери в двата края на тялото на камерата, за да предотвратите излитане на снаряди.

5. Проверете дали поддръжката [] на камерата за бластиране е плътно затворена. Гумените завеси с тайна рецепта в предния и задния край на камерата не могат да се отварят или премахват и проверете дали крайният превключвател е в добър контакт.

6. Проверете степента на износване на спиралния нож и състоянието на лагерното гнездо.

7. Проверете степента на износване на защитната облицовка на хвърлящата глава. Ако острието се смени, теглото трябва да се поддържа равномерно.

8. Редовно проверявайте ремъка за изхвърляне на главата и регулирайте напрежението на тесния клинов ремък.

9. Проверете показанията на измервателния уред за хвърлящ ток, за да видите дали показва правилния дебит на снаряда. Независимо дали звукът на движение на хвърлящата глава е нормален, не трябва да има прегряване на всеки лагер (температурата е по-ниска от 80°C).

10. Проверете дали транспортната лента на подемника е без отклонение, стегнатост и дали бункерът е повреден.

11. Преди да стартирате машината, проверете дали има остатъци по ролковата маса и дали материалите върху ролковата маса са подредени.

12. Смазвайте трансмисионната верига на всеки два дни.

13. Почиствайте, проверявайте и смазвайте ролковите лагери всеки месец.

14. Сменяйте смазочното масло в редуктора веднъж годишно.