Често срещани неизправности и методи за отстраняване на неизправности на мрежест колан чрез машина за бластиране

- 2021-10-11-



1. Дробеструйното устройство намашина за взривяване с мрежест ремъквибрира силно: острието е силно износено, работата е небалансирана и острието е сменено; работното колело е силно износено, сменете тялото на работното колело; лагерът е изгорял, сменете и напълнете отново смазката; устройството за взривяване е фиксирано Болтовете са разхлабени, затегнете болтовете.


2. Има необичаен шум в устройството за взривяване на сачмоструйната машина на машината за взривяване на мрежестия ремък: снарядът не отговаря на изискванията, причинявайки явлението засядане на пясък, сменете квалифицирания снаряд; в изстреляния материал има по-едри частици, проверете и отстранете; защитната плоча на устройството за бластиране е разхлабена и работното колело или острието на работното колело са протрити и предпазната плоча е регулирана; болтовете на съединителния диск в устройството за бластиране са разхлабени и болтовете са затегнати.

3. Неравномерен обем на взривяване на мрежест колан чрез машина за взривяване: регулирайте отвора на всяка порта за взривяване; регулирайте пролуката на плочата за кондициониране на падащия пясък на сепаратора, за да направите завесата на потока равномерна.

4. Ефективността на отстраняване на прах от прахоуловителя на машината за бластиране с мрежест ремък е ниска: вентилаторът на прахоуловителя е свързан неправилно, вентилаторът се върти и окабеляването е повторно окабелено; торбата в прахоуловителя не е здраво завързана или повредена, или торбата е къса; връзката на тръбопровода за отстраняване на прах не е добре уплътнена, Уверете се, че всички компоненти са уплътнени; почистеният детайл не изпада според изискванията, остава твърде много пясък и съдържанието на прах във входа за отстраняване на прах е твърде високо; механизмът за обратно изпускане на прахоуловителя не е активиран или броят на активациите е малък и прахът блокира торбичката и премахва приставката навреме. Прах върху платнената торбичка.

5. Прахът от прахоуловителя на машината за взривяване с мрежест ремък съдържа твърде много снаряди: въздушният обем на сепаратора е твърде голям и преградата на фурмата трябва да се регулира правилно, докато ефектът на отстраняване на прах може да бъде гарантиран, но снарядите не са изсмукани.

6. Почистващият ефект на машината за взривяване с мрежест ремък не е идеален: доставката на снаряди липсва и новите снаряди се допълват правилно; посоката на проектиране на устройството за взривяване не е правилна, коригирайте ориентацията на прозореца на устройството за взривяване; размерът на частиците на изстрела е неподходящ, изберете отново изстрела Размер на материала: ако пелетите са агломерирани или използвани твърде дълго, сменете пелетите.