Предпазни мерки при избора на стоманени сачми за сачместруйна машина

- 2021-09-27-


1. Колкото по-голям е диаметърът на стоманения изстрел, толкова по-висока е грапавостта на повърхността след почистване, но ефективността на почистване също е по-висока. Нарязани сачми от стоманени песъчинки с неправилна форма или стоманена тел имат по-висока ефективност на почистване от сферичните сачми, но грапавостта на повърхността също е по-висока.

⒉Високоефективният почистващ снаряд също износва оборудването бързо. Изчислява се само от времето за използване, но в сравнение с производствената ефективност, износването не е бързо.

3. Твърдостта е право пропорционална на скоростта на почистване, но обратно пропорционална на живота. Така че твърдостта е висока, скоростта на почистване е бърза, но животът е кратък и консумацията е голяма.

4. Умерена твърдост и отлична устойчивост, така че стоманената стрела да може да достигне всяко място в стаята за почистване, намалявайки времето за обработка. Вътрешните дефекти на снаряда, като пори и пукнатини, дупки от свиване и т.н., могат да повлияят на живота му и да увеличат консумацията. Ако плътността е по-голяма от 7,4 g/cc, вътрешните дефекти обикновено са по-малки. Стоманените сачми, избрани от сачмоструйната машина с мрежест ремък, включват сачми от стоманена тел, сачми от сплав, сачми от лята стомана, сачми от желязо и др.