Как да извършите поддръжката на ролковия конвейер за дробеструйна машина добре

- 2021-08-09-

Ежедневна поддръжка и поддръжка
1. При ежедневна употреба трябва да обърнем внимание дали всички части на вратата на оборудването са затворени и след това вратата може да се включи.
2. Проверете устойчивите на износване части на всяка част от оборудването и ги сменете незабавно, ако износването надвишава стандарта.
3, За да свършите добра работа при проверка на изтичане на газ на тръбопровода за отстраняване на прах, за да се гарантира, че няма изтичане на газ, за ​​да се осигури нормално отстраняване на прах.
4. Проверете филтърната торба на прахоуловителя, за да се уверите, че във филтърната торба няма прах и остатъци.
5. Винтът на двигателя наРолков конвейер дробеструйна машинатрябва да се провери, за да се гарантира, че не е разхлабен.
6. Проверете филтърната мрежа на сепаратора, за да се уверите, че няма натрупване на пепел във филтърната мрежа.
7. Защитната плоча на оборудването трябва да бъде проверена, за да се гарантира, че защитната плоча наРолков конвейер дробеструйна машинаняма да се повреди.
8. Проверете вратата за подаване на таблетки на оборудването, за да се уверите, че електронното устройство за управление на клапата е затворено.
9, За да проверите сигналната лампа на конзолата на оборудването, за да се уверите, че работи нормално.
10. Проверете превключвателя на всяка граница на оборудването, за да се уверите в нормалното му състояние.
11. Контролната кутия на оборудването и електрическите уреди трябва да се почиства редовно и да се отстранява прахта по повърхността.
Месечна, тримесечна и годишна поддръжка
1, Месечният тест
Проверявайте вентилатора и канала на оборудването всеки месец, за да видите степента на износване и ги сменете според ситуацията. Всеки месец за проверка на частите на трансмисията, проверка дали работата й е нормална, може да се използва за извършване на поддръжка на смазване на веригата. Всеки месец проверявайте дали свързващите части на оборудването са разхлабени и ги затегнете според ситуацията.
2, Тримесечният тест
Проверявайте затягането на болтовете за вентилатор, щракване, зъбно колело и други компоненти на тримесечие. Всяко тримесечие за проверка на лагера на двигателя и електрическата контролна кутия и поддръжка на смазването. Смяната на греста на главния лагер на ролковата конвейерна дробеструйна машина трябва да се извършва на всяко тримесечие. Защитната плоча наРолков конвейер дробеструйна машинатрябва да бъдат проверявани на всяко тримесечие и сериозното износване трябва да бъде заменено навреме.
3, Годишният тест
Всяка година всички лагери на оборудването трябва да се проверяват и смазват. Всяка година трябва да се проверяват всички електрически лагери на оборудването. Всяка година торбата на прахоуловителя трябва да се проверява. Ако има повреда, трябва да се смени. Всяка година проверявайте положението на вътрешната защитна плоча в зоната на изхвърляне на оборудването и я сменете навреме, ако износването е сериозно.
Независимо дали ежедневно, месечно, тримесечно или годишно, важно е да свикнете с редовна, редовна проверка, редовно смазване, редовно почистване и редовна поддръжка наРолков конвейер дробеструйна машина. Докато тази редовна поддръжка може да се извършва добре.