Проблеми, на които трябва да се обърне внимание при проектирането на помещението за пясъкоструене

- 2021-08-03-

1. Вентилационната система на помещението за почистване настая за пясъкоструенетрябва да гарантира, че всеки отвор на помещението за почистване винаги има въздушен поток по време на работа.

2. На входовете и отворите за въздух трябва да се монтират прегради, така че абразивните и прахови частици по време напясъкоструенеще летят към съседната работна зона възможно най-малко при комбинираното действие на въздухозаборника и преградите и прахът няма да преминава от въздухозаборниците. Или преливане от отвора.

3. Обемът на въздуха за вентилация трябва да е достатъчен, за да изчезне натовареният с прах въздух в помещението за почистване скоро след приключване на бластирането.

4. Вратата на помещението за почистване може да се отвори само след катопясъкоструенеработата е спряна, а работата на вентилационната система може да бъде спряна само след отстраняване на натоварения с прах въздух в помещението.

5. Въздухът, изпускан от устройството за струйно почистване, трябва да бъде пречистен от устройството за отстраняване на прах и след това да бъде изхвърлен в атмосферата. Прахът, натрупан в устройството за отстраняване на прах, трябва да бъде лесен за почистване и транспортиране и не е позволено да причинява замърсяване на други работни зони.

6. Скоростта на вятъра на всяка секция на вентилационната система трябва да бъде избрана правилно. Ако скоростта на вятъра в тръбопровода е твърде ниска, материалът ще бъде блокиран в тръбопровода поради липса на достатъчно енергия. Запушването на хоризонталния тръбопровод вероятно е причинено от ниската скорост на вятъра. Прекомерната скорост на вятъра в тръбопровода не само ще увеличи съпротивлението на системата и консумацията на енергия, но и ще ускори износването на оборудването.

7. Твърде ниската скорост на вятъра при входа на въздуха на помещението за бластиране във вентилационната система ще доведе до преливане на праха в помещението за бластиране. Ако скоростта на вятъра на смукателния отвор е твърде висока, абразивът ще бъде засмукан във вентилационния канал или дори в колектора за прах, което не само увеличава неразумната консумация на абразива, но и съкращава експлоатационния живот на колектора за прах.

8. Преградите трябва да бъдат монтирани на входа за въздух и изхода на смукателния отвор настая за пясъкоструенеза да предотвратите преливане на прах или засмукване на абразиви във вентилационната система.

9. Поставете няколко вентила за регулиране на обема на въздуха на вентилационните тръби, за да регулирате обема на въздуха според нуждите, така че скоростта на вятъра в системата да достигне разумно ниво.

10. Натовареният с прах въздух във вентилационната система протича във вентилационните канали. При проектирането на вентилационните канали, в допълнение към правилния избор на скоростта на вятъра в каналите, някои конструктивни проекти трябва да бъдат внимателно разгледани, за да се сведе до минимум количеството въздух във вентилационните канали. съпротива.